Digital teknologi

Digital teknologi åpner for mange ulike aktiviteter der barna og personalet kan være skapende og kreative sammen, med utgangspunkt i barnas nysgjerrighet, undring og interesse. Barnemedvirkning er helt sentralt.

Her er noen av lysbildene fra presentasjonen jeg hadde på NKULs Barnehagedag  i Trondheim 7. mai, der jeg snakket om skapende og kreativ bruk av digitale verktøy – digital teknologi.

Lysbilde3a

Lysbilde4a

Lysbilde7

Jeg presenterte disse eksemplene:

  • Tegning på interaktiv tavle, se blogginnlegget Små barn og tegning på interaktiv tavle
  • Trollgubben Lurvelegg. Dette eksempelet er hentet fra barnehagens temaperiode vinteren 15: «Hei stein, hvor har du vært?»
  • Digital lyd – fortelling – animasjon. Her snakket jeg om digitale fortellinger og animasjon, og hvordan dette kan lages sammen med barna.
  • Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen. Dette animasjonsprosjektet er også presentert i boka «Hvorfor har vi blå striper på armen?» Fremgangsmåten mht digital fortelling og animasjon er også presentert i boka «Del gleder – digital kompetanse i barnehagen».
  • Koding og eTwinning. Klikk på koding og/eller eTwinning blant stikkordene i høyre kolonne. Det kommer en artikkel om dette før sommeren.
  • LandArt – digital kunst. Se digital kunst i kategoriene i høyre kolonne. Fremgangsmåten er også presentert i bøkene «Hvorfor har vi blå striper på armen?» og «Del gleder – digital kompetanse i barnehagen»

Se her for flere blogginnlegg om aktuelle nettressurser.