Digital kreativitet i barnehagen

Kontakt

Oppdatert 14. september 2021

Jeg heter Marianne Undheim. Jeg er utdannet førskolelærer med utefag i fordypning og doktorgrad i pedagogikk og teknologi. Ta gjerne kontakt.

Jeg disputerte 6. november 2020, med PhD-en «The Process Is Not Enough: Children and Teachers Creating Multimodal Digital Stories in Kindergarten». Jeg har forsket på grupper av barnehagebarn og barnehagelærere som sammen har laget digitale fortellinger: ei e-bok og en animasjonsfilm.

I august 2020 ble jeg ansatt som førsteamanuensis i pedagogikk ved barnehagelærerutdanningen ved UiS. Jeg er tilknyttet første trinn heltid, arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning, regional kompetanseordning og Filiorum.

Jeg er opptatt av barns kreative og skapende bruk av digitale verktøy og hvordan de digitale verktøyene kan inngå som naturlige verktøy blant annet i tema-/prosjektarbeid med barn. Sammenhengen mellom pedagogikk, teknologi og fag ser jeg på som helt sentral.

Før jeg begynte på PhD-som stipendiat ved UiS, jobbet jeg 23 år som førskolelærer — 15 av de i Kleppe friluftsbarnehage.

. . .

I desember 2019 deltok jeg på gruppechatten i episode 3 av podkasten Digbart – der vi diskuterte hvordan digitale verktøy kan brukes i barnehagen.

I 2016 deltok jeg i debattprogrammet NRK Ytring 6. mars 2016 der jeg bl.a. beskrev hvordan personalet i Kleppe friluftsbarnehage bruker nettbrett og andre digitale verktøy sammen med barna i skapende og kreative prosesser.

. . .

Ta gjerne kontakt

Klikk her for informasjon om personvern og informasjonskapsler.