Digital kreativitet i barnehagen

Kontakt

Oppdatert 10. juni 2022

Jeg heter Marianne Undheim. Jeg er utdannet førskolelærer med utefag i fordypning og doktorgrad i pedagogikk og teknologi. I doktorgraden forsket jeg på grupper av barnehagebarn og barnehagelærere som sammen har laget digitale fortellinger: ei e-bok og en animasjonsfilm.

Siden august 2020 har jeg vært ansatt som førsteamanuensis i pedagogikk ved barnehagelærerutdanningen ved UiS. Jeg underviser barnehagelærerstudenter på første trinn heltid, deltid, arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning og noen videreutdanninger. Jeg ansvarlig for profilen «Aktiv med digital teknologi i barnehagen» og FILIORUMs ressursbank. Jeg deltar for tiden i tre forskningsprosjekt: PUST, DiCoTe og SPReLL — alle med fokus på digital teknologi i barnehagen og eller barnehagelærerutdanningen.

Jeg er opptatt av barns kreative og skapende bruk av digitale verktøy og hvordan de digitale verktøyene kan inngå som naturlige verktøy blant annet i tema-/prosjektarbeid med barn. Sammenhengen mellom pedagogikk, teknologi og fag ser jeg på som helt sentral.

Før jeg begynte på UiS jobbet jeg 23 år som førskolelærer — 15 av de i Kleppe friluftsbarnehage.

. . .

I desember 2019 deltok jeg på gruppechatten i episode 3 av podkasten Digbart – der vi diskuterte hvordan digitale verktøy kan brukes i barnehagen.

I 2016 deltok jeg i debattprogrammet NRK Ytring 6. mars 2016 der jeg bl.a. beskrev hvordan personalet i Kleppe friluftsbarnehage bruker nettbrett og andre digitale verktøy sammen med barna i skapende og kreative prosesser.

. . .

Ta gjerne kontakt

Klikk her for informasjon om personvern og informasjonskapsler.