Praktiske bøker til inspirasjon

[Innlegget inneholder reklame]

DSC_0300
To aktuelle bøker for barnehageansatte og barnehagelærerstudenter

Er du på leting etter praktiske bøker til inspirasjon for hele barnehagepersonalet? I så fall vil jeg anbefale disse to bøkene: «Hvorfor har vi blå striper på armen?» og «Del gleder».

. . .

Hvorfor har vi blå striper på armen?

Er du interessert i tips og ideer om hvordan barna på enkle måter kan involveres i ulike tema- og prosjektarbeid i barnehagen. Da er boka Hvorfor har vi blå striper på armen? Temaperioder og prosjektarbeid i barnehagen svært aktuell. Der presenteres mange praktiske eksempler, verktøy og metoder på tema- og prosjektarbeid, alle gjennomført sammen me d barn i alderen 0-6 år i Kleppe friluftsbarnehage. Den har også fokus på hvordan hele personalet kan involveres i arbeidet. Boka er skrevet for barnehageansatte og studenter ved barnehagelærerutdanningen, og er pensum flere steder. Boka er utgitt av Info Vest forlag.

Følg lenkene:

. . .

Del gleder

Ønsker du å ta i bruk digitale verktøy og medier sammen med barna, men ikke vet helt hvor du vil starte? Eller ønsker du flere konkrete og praktiske tips til hva som er lurt å gjøre med de ulike aldersgruppene i barnehagen? I så fall vil jeg anbefale boka Del gleder – digital kompetanse i barnehagen (1. utgave kom ut i 2011, og 2. utgave i 2015). Dette er ei praktisk bok, med mange «bruksanvisninger» på hvordan de digitale verktøyene/mediene kan brukes på en skapende og kreativ måte sammen med barna. Den har også fokus på hvordan hele personalet kan involveres i arbeidet. Boka er skrevet for barnehageansatte og studenter ved barnehagelærerutdanningen, og er pensum flere steder. Den kan bestilles hos GAN Aschehoug.

Klikk her for å lese mer om boka