iMovie – digital fortelling med en 2-åring

Det hadde kommet en kjempe stor pakke (eske) til barnehagen. Jeg fikk hjelp av en 2-åring til å pakke den opp. En av de ansatte gikk tilfeldigvis forbi, og hun var ikke vanskelig å be. Hun krøp inni eska, og 2-åringen lukket igjen. Så banket det på, han åpnet eska, og den ansatte kom ut.

Styreren og jeg hadde avtalt at jeg skulle ha litt opplæring i bruk av iMovie på et personalmøte denne uka. Og hva er vel bedre da enn en helt fersk film? Jeg fant fram iPaden, og spurte 2-åringen og den ansatte om de kunne gjenta aktiviteten, og det ville de. Det var like spennende andre gang, og jeg tok en hel serie med bilder av hele prosessen!

Så satte jeg og 2-åringen oss godt til rette på gulvet, med iPaden i fanget, og laget en digital fortelling i iMovie. Først fant vi bildene, og la de ned på tidslinja. Etterpå spilte vi av filmen, mens vi tok opp lyd – og jeg og 2-åringen snakket om hva vi så på filmen. Barnets stemme kommer tydelig fram på filmen!

Rett etter at filmen var ferdig, kom foreldrene, og det var en stolt 2-åring som kunne vise fram filmen som han nettopp hadde vært med å lage – med han selv i hovedrollen!

Klikk her for flere blogginnlegg om digitale fortellinger.


Publisert:

Skrevet av:

.

Kommentarer

2 kommentarer til “iMovie – digital fortelling med en 2-åring”

  1. Karoline Myhren avatar

    Så gøy!! Det hadde vært spennende å bruke i barnehagen!

  2. Marianne avatar

    Kjekt å høre – det var gøy! Anbefales!