Digital kreativitet i barnehagen

Digital kunst med barnas bilder

TeachMeet – NKUL 2016

Tusen takk for mange gode tilbakemeldinger etter innlegget Digital kunst med barnas bilder på TeachMeet og sesjonen Fra muntlig fortelling til digital fortelling på NKUL.

Lysbilde1

Lysbilde2

Lysbilde3

Lysbilde4

Digital kunst med barnas bilder

Personalet i Kleppe friluftsbarnehage har i flere år gitt 5-åringene erfaring med å lage digital kunst av egne bilder. I dette eksempelet har barna selv, gjennom demokratisk avstemning, valgt 3 tema.

Dette eksempelet er fra «humor i skogen». Før barna begynte å fotografere, diskuterte de begrepet humor og hva vi kan ta bilde av innenfor temaet. Barna var tydelige på at humor handler om noe som er morsomt som vi kan le av, f.eks. sine egne tær pyntet med granbar.

Etter at barna har tatt mange bilder, er de med og velger ut hvilket de vil bruke videre – som de vil omskape til digital kunst. Da får de samtidig erfaring med hvor lett det er å endre og manipulere et bilde til å bli noe helt annet enn originalen. På det fjerde bildet har vi latt oss inspirere av Andy Warhol, og det å ha mange nesten like bilder – med forskjellige uttrykk – sammen.

. . .

Utstyr

  • Kamera og datamaskin med PowerPoint (eller et bilderedigeringsprogram) ELLER
  • Nettbrett med appen PaperArtist, som finnes for både iPad og Android-nettbrett (eller en annen bilderedigeringsapp)

. . .

Digital kunst med barnas bilder

2 comments

Comments are closed.