Besøk fra IKT-senteret

Fra prosessen da vi laget animasjonsfilmen «Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen»

Mandag 26.10 hadde vi besøk av Lene Karin Wiberg og Monica H. Jenssen fra IKT-senteret, i tillegg til to ansatte fra Kirketunet barnehage i Mo i Rana og en ansatt fra Eivindsholen FUS barnehage på Bryne.

. . .

1-2 åringene

Vi startet hos de yngste, der noen 1-2 åringer tegnet på den interaktive tavla. Barna viser stor glede over denne aktiviteten, og er svært fascinert over strekene og fargene som de plutselig er en del av. Noen er også ganske forundret over at streken som de ser på hånda si, plutselig ikke lenger er der når de tar hånda vekk fra tavla. Men når de på ny legger hånda på tavla, så er streken der igjen! Og hele tida er en av de voksne rett ved siden av og setter ord på og samtaler med barna om hva som skjer. Etterpå viste Elin fram bilder og aktiviteter som ble gjennomført på Mauren i fjor, i forbindelse med temaperioden «Hei stein!» Da dro de på mange spennende «flyturer» til mange ulike land. De brukte den interaktive tavla aktivt, bl.a. for å se bilder og videoklipp, og lytte til musikk.

. . .

3-4 åringene

Så fortsatte vi til 3-4 åringene. De har brukt nettbrettet aktivt i samlinger denne høsten, til å lytte til sanger og til å lage egen musikk (bl.a. i appen DiscoFingers). Gruppa har brukt appen flere ganger, og barna synes det er gøy å lage musikk og rytme med fingrene som beveger seg. Noen ganger gjør de det i samlingen med hele gruppa, andre ganger gjør de det i smågrupper. En gang en 3-åring brukte appen, kom en 5-åring bort og lurte på hva han holdte på med. «Jeg kan vise deg, se her!» sa 3-åringen, og lærte ivrig bort sine erfaringer til 5-åringen, som var svært imponert! Kjekt å se at barna ivrig deler av den kunnskapen de tilegner seg!

Til slutt satte vi oss ned og diskuterte og utvekslet gode erfaringer med IKT og digitale verktøy i barnehagen.

. . .

Digital barnehagepris

I dag har jeg og Grete Kristoffersen (styreren) vært på IKT-senterets lederkonferanse i Stavanger. Vi har fått mange nye impulser om IKT og digitale verktøy i barnehagen. Der presenterte jeg også animasjonsprosjektet «Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen«, som Kleppe friluftsbarnehage mottok den første digitale barnehageprisen utdelt av IKT-senteret for.

Denne prisen oppleves som en god anerkjennelse på det pedagogiske arbeidet som utføres i barnehagen, på alle gruppene. Eksempelet som vi sendte inn til konkurransen, er et av mange konkrete eksempler som er gjennomført i barnehagen gjennom mange år. Felles for alle er at barnemedvirkning er helt sentralt. Digitale verktøy brukes som naturlige verktøy når det er naturlig, og hele personalet er med.


Publisert:

Skrevet av:

.

Kommentarer

2 kommentarer til “Besøk fra IKT-senteret”

  1. Lene Karin Wiberg avatar

    Takk for at dere tok så godt imot oss! Det var spennende å endelig få møte barn og voksne i sine vante omgivelser, og se og høre mer om hvordan dere integrerer det digitale med andre materialer, verktøy og teknikker i ulike skapende prosesser med barna. mvh Lene Karin, Senter for IKT i utdanningen

  2. Marianne avatar

    Kjekt å få besøk! Vi setter stor pris på at dere tok dere tid til å komme!