Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen

5-6 åringene har nylig laget animasjonsfilmen «Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen», og i dag var barna med og publiserte filmen på barnehagens nettside.

Ta inn hele skjermen 25.06.2014 173205.bmp
Første tekstplakat i filmen

Barna har vært: tekstskapere, filmsjefer, skuespillere, musikere, regissører, og de har vært med og publisert filmen på internett.

. . .

Fortelling og kulisser

Først laget vi fortellingen, så malte vi kulisser, og laget rockestjerner og romvesen. Vi brukte lang tid på denne delen av filmskapingen.

P1090528
Både Rockevennegjengen og iPaden er klare!

Animasjon

Deretter var det på tide å animere filmen. Vi brukte iPad og appen iStopMotion til å ta bildene, og en animasjonsboks. Barna deltok både som «skuespillere» og flyttet på figurene, og som «filmsjefer» og tok bildene. I noen av scenene stod iPaden i sporet, og vi tok bildene som det øverste bildet viser, bl.a. da rockestjernene hadde konsert. I scenen der romskipet reiste gjennom verdensrommet, lot vi iPaden ligge i sporet oppå lokket. Da ble bildene tatt ovenfra og ned, og gir en god effekt på filmen. Såpeboblene gav og en god effekt, og barna syntes det var gøy!

Vi valgte å lage hver scene for seg i iStopMotion, og satt til slutt med flere korte filmer. Disse satte vi sammen til en lengre film i appen iMovie. Barna var med på grovredigeringen, og også noe finredigering. De bestemte bl.a. tempoet (sakte tempo = skilpadde- eller sneglefart og raskt tempo = harefart).

P1090557
Såpeboblemaskinen lager flotte bobler som blir til planeter i filmen

Når filmen var omtrent som vi ville ha den (både barna og de voksne), laget vi noen tekstplakater (både på papir og i iMovie). Så var det på tide å tenke på lyden.

. . .

Lydopptak

Vi tok opp noe lyd direkte i iMovie. Romvesenstemmen er f.eks. barnas stemme, der tempoet er endret, og det samme er sangen. Musikken er laget i appen GarageBand. Vi laget flere korte lydspor, som ble redigert inn i filmen i iMovie.

Hele gruppa har deltatt i alle fasene av prosessen, og barna er kjempe stolte av resultatet!

. . .

Aktuelle lenker

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjonsfilmen «Rockestjernekonsert med Rockevennegjengen».

Klikk her for flere blogginlegg om animasjon.


Publisert:

Skrevet av:

.