The Cube ved QUT

Etter 4 mnd i Australia, sitter jeg igjen med utrolig mange spennende og flotte inntrykk – både faglig og sosialt! I dette innlegget fokuserer jeg på The Cube ved QUT.

QUT (Queensland University of Technology) er delt inn i to campus: Kelvin Grove, der jeg har kontor, og Gardens Point. På Gardens Point er det en science bygning kalt The Cube. Her er det en mega stor interaktiv skjerm – 10m høy og 14m brei!

«The Cube is one of the world’s largest digital interactive learning and display spaces dedicated to providing an inspiring, explorative and participatory experience of QUT’s Science and Engineering research.» (The Cube at QUT)

Skjermen er tilgjengelig for studenter og «public» hver eneste dag, med mange muligheter for utforsking av ulike tema, bl.a. Korallrevet og Dinosaurer. Espen og jeg tok oss en tur en dag det ble vist «The reef» på den største av skjemene. Dette var forholdsvis kort tid etter at vi hadde besøkt korall revet i virkeligheten. Gøy å kunne lese mer om skilpaddene, korallene og fiskene vi hadde sett i virkeligheten.

. . .

Bilder fra The Cube ved QUT

Svært virkelighetstro bilder av korallrevet på den største skjermen i The Cube ved QUT – som er hele 10×14 meter!
Den nederste delen er interaktiv. Her kan en interagere med bildene, og en kan lese mer om de ulike artene på skjermen og se flere bilder.
Hovedskjermen går over to etasjer. På baksida av denne er det fire mindre (men fortsatt store…) skjermer.
Espen sjekker ut en interaktiv informasjonsskjerm med bakgrunnsinfo om temaene på de store skjermene.

Publisert:

Skrevet av:

.