Sanger på nettsida

Sang er en sentral del av en barnehagehverdag, og det synges mange forskjellige sanger. Vi har valgt å publisere flere sanger på nettsida.

Mange foreldre opplever ofte at barna kommer hjem og nynner på en sang som de har lært i barnehagen, som foreldrene ikke kan. Dette kom bl.a. opp som et spørsmål på foreldremøtet nå nylig. Da var det gøy å kunne vise til barnehagens nettside, og en samling med mange forskjellige digitale fortellinger — bl.a. flere sanger.

. . .

Digital fortelling basert på en sang

Med en iPad og noen bilder (av konkreter eller barnas tegninger), er det forholdsvis raskt og enkelt å lage til en digital fortelling basert på en sang – sammen med barna. Vi har valgt å samle disse sangene på et felles område på nettsida, slik at alle gruppene kan ha glede av de.

Når en bruker bilder fra barnehagen og barna synger selv, slipper en å forholde seg til opphavsrett mht musikken. Dersom en bruker bakgrunnsmusikk fra en CD el.l. er det imidlertid andre regler. Det samme gjelder bilder. Fotografer eller tegn bilder selv, men pass på at foreldrene har gitt tillatelse. Vi er også nøye på å spørre barna. Barna har en rett til å få si sin mening om ting som angår de selv, og må også synes at både sangen og bildene/tegningene er ok! De fleste barn synes imidlertid det er spennende å lytte til sin egen stemme, mye mer enn de voksne er…

Barna synes sanger på nettsida er gøy!

Klikk her for flere blogginnlegg om digitale sanger.


Publisert:

Skrevet av:

.