Sanger på nettsida

Sang er en sentral del av en barnehagehverdag, og det synges mange forskjellige sanger. Vi har valgt å publisere flere sanger på nettsida.

Mange foreldre opplever ofte at barna kommer hjem og nynner på en sang som de har lært i barnehagen, som foreldrene ikke kan. Dette kom bl.a. opp som et spørsmål på foreldremøtet nå nylig. Da var det gøy å kunne vise til barnehagens nettside, og en samling med mange forskjellige digitale fortellinger — bl.a. flere sanger.

. . .

Digital fortelling basert på en sang

Med en iPad og noen bilder (av konkreter eller barnas tegninger), er det forholdsvis raskt og enkelt å lage til en digital fortelling basert på en sang – sammen med barna. Vi har valgt å samle disse sangene på et felles område på nettsida, slik at alle gruppene kan ha glede av de.

Når en bruker bilder fra barnehagen og barna synger selv, slipper en å forholde seg til opphavsrett mht musikken. Dersom en bruker bakgrunnsmusikk fra en CD el.l. er det imidlertid andre regler. Se bl.a. DelRett.no som har skrevet mye om dette (eller i en av de to bøkene mine). Det samme gjelder bilder. Fotografer eller tegn bilder selv, men pass på at foreldrene har gitt tillatelse. Vi er også nøye på å spørre barna. Barna har en rett til å få si sin mening om ting som angår de selv, og må også synes at både sangen og bildene/tegningene er ok! De fleste barn synes imidlertid det er spennende å lytte til sin egen stemme, mye mer enn de voksne er…

Barna synes sanger på nettsida er gøy!

Klikk her for flere blogginnlegg om digitale sanger.


Publisert:

Skrevet av:

.