Så du dette – eller gikk du forbi?

Jeg var nettopp på fjelltur fra hytte til hytte i den norske fjellheimen. Mens jeg gikk, tenkte jeg flere ganger på et sitat fra Stavanger turistforenings årbok for en del år tilbake (2001): «Så du dette – eller gikk du forbi?» Fokus i årboka var de små detaljene, å stoppe opp og legge merke til ulike naturfenomener – både små og store. Det handler om å se ting i ulike perspektiv – både de små detaljene og den store helheten. Å ta seg tid – på tur, men like mye i hverdagen – til å stoppe opp og se seg tilbake.

Jeg vil derfor dele noe bilder fra fjellturen, både av små detaljer og overblikk.

Juv ved Simlebu, Etnefjellene.

 

Liten foss rett ovenfor juvet.

. . .

Så du dette?

Da jeg jobbet som førskolelærer i barnehage, var vi ofte på tur på vårt faste sted. Enten det var sol eller vind, regn eller snø – barna trakk som regel alltid inn i de små krokene, nær trærne og inni små «hytter». Barna var opptatt av det nære og lille, og småkrypene var særlig populære! Men de likte også godt å ligge i gresset og se oppover på tretoppene og himmelen, og å lytte! Bruk tida, og vær tilstede her og nå! Og – dersom dere ønsker å forevige noen av inntrykkene, gi kameraet til barna! Barn er utrolig gode fotografer, og de er som regel opptatt av helt andre ting enn oss voksne…

Fotografert av en 5 år gammel jente for mange år siden.

. . .

Panoramavideo

Panoramavideoen er fra fjellheimen ved Reinsnuten i Etnefjellene, 945 moh. Filmen er satt sammen av 15 enkeltstående bilder, til et panoramabilde i appen PhotoPanoramaPro. Panoreringseffekten er laget ved hjelp av Ken Burns effekten i iMovie.

. . .

Aktuelle lenke

Klikk her for fler blogginnlegg om å fotografere.


Publisert:

Skrevet av:

.

Kommentarer

2 kommentarer til “Så du dette – eller gikk du forbi?”

 1. Helge Moen avatar
  Helge Moen

  Stilig Marianne
  Detaljer er viktig

  1. Marianne avatar
   Marianne

   Takk Helge!