Så du dette – eller gikk du forbi?

Jettegryte ved Simlebu, i Etnefjellene.

Jeg var nettopp på fjelltur fra hytte til hytte i den norske fjellheimen. Mens jeg gikk, tenkte jeg flere ganger på et sitat fra Stavanger turistforenings årbok for en del år tilbake (2001): «Så du dette – eller gikk du forbi?» Fokus i årboka var de små detaljene, å stoppe opp og legge merke til ulike naturfenomener – både små og store. Det handler om å se ting i ulike perspektiv – både de små detaljene og den store helheten. Å ta seg tid – på tur, men like mye i hverdagen – til å stoppe opp og se seg tilbake. Jeg vil derfor dele noe bilder fra fjellturen, både av små detaljer og overblikk.

Juv ved Simlebu, Etnefjellene.
Liten foss rett ovenfor juvet.

Så du dette?

Da jeg jobbet som førskolelærer i barnehage, var vi ofte på tur på vårt faste sted. Enten det var sol eller vind, regn eller snø – barna trakk som regel alltid inn i de små krokene, nær trærne og inni små «hytter». Barna var opptatt av det nære og lille, og småkrypene var særlig populære! Men de likte også godt å ligge i gresset og se oppover på tretoppene og himmelen, og å lytte! Bruk tida, og vær tilstede her og nå! Og – dersom dere ønsker å forevige noen av inntrykkene, gi kameraet til barna! Barn er utrolig gode fotografer, og de er som regel opptatt av helt andre ting enn oss voksne…

Fotografert av en 5 år gammel jente for mange år siden.

Panoramavideo

Panoramavideoen er fra fjellheimen ved Reinsnuten i Etnefjellene, 945 moh. Filmen er satt sammen av 15 enkeltstående bilder, til et panoramabilde i appen PhotoPanoramaPro. Panoreringseffekten er laget ved hjelp av Ken Burns effekten i iMovie.

2 kommentarer på "Så du dette – eller gikk du forbi?"

Kommentarer er stengt.