Julefilm fra barnehagen

Bilde fra en julefilm laget av 5-åringene i Kleppe friluftsbarnehage. Ønsker dere alle med denne filmen en riktig god jul!

Ta inn hele skjermen 21.12.2012 153020.bmp

. . .

Framgangsmåte

Først tegnet barna tegninger til sangen «Det bor en baker». Tegningene er tegnet med tusj, for å få klare og tydelige streker og farger. Deretter ble tegningene skannet inn på en USB-penn, for så å bli overført til datamaskinen. Barna og de voksne diskuterte og filosoferte over hvordan vi kunne «flytte» tegningene inn på den lille USB-pennen… Barna hadde mange spennende tanker om dette!

Så så vi på tegningene på den interaktive tavle, og sjekket at alle detaljene var kommet med.

Deretter tok vi opp lyd ved hjelp av diktafonen. Barna sang sangen, og avsluttet med «god jul» på både norsk og russisk.

Vi brukte WindowsMovieMaker for å redigere bildene, teksten og lyden. Hele sangen ble importert inn som ei lydfil, og deretter måtte vi prøve oss litt fram for å få tegningene til å vare like lenge som lydfila. Så ordnet vi rekkefølgen på tegningene, slik at det ble rett i forhold til sangen. Noen av tegningene måtte også roteres.

. . .

En julefilm

Barna var med på hele prosessen, og de var svært fornøyde med resultatet! Deretter ble filmen publisert på barnehagens nettside, og også dette ble gjort sammen med barna.

Klikk her for flere blogginnlegg om digitale fortellinger


Publisert:

Skrevet av:

.