Monsters vs Pets

Animasjonsfilm laget av 3 jenter i 6. klasse i vennskapsgruppe

Min datter skulle ha vennskapsgruppe, og hun hadde lyst til å lage animasjonsfilm. De to andre jentene hadde aldri laget animasjonsfilm før, men de lærte raskt teknikken!

Temaet var jul, og vi fant fram julenissehuset som kulisse. Vi hadde kjøpt inn kitt / plastelina, og jentene fikk i oppdrag å lage noen figurer hver – helt fritt. Mens de satt og laget figurene, diskuterte de seg fram til handlingen i filmen. Det ble en allsidig julefilm med mange ulike effekter…

snapshot-117
Noen av dyra i filmen utenfor nissehuset.
snapshot-149
Nissefar kryper gjennom pipa. Etterpå smyger slangen seg også gjennom pipa, mens høna klarer å sette seg fast…

Monsters vs Pets

Jentene flyttet sine figurer litt og litt, og bildene ble tatt med et web-kamera. Dermed kunne de også følge med på datamaskinen at det ble slik de ville det skulle bli.

Etter at alle bildene var tatt, til sammen 150 bilder, tok jentene opp lyd ved hjelp av diktafonen – de tok opp ca 40 lydklipp! Mens jentene holdt på med det, grovredigerte jeg filmen i WindowsMovieMaker. Hadde vi hatt mer tid, kunne jentene vært med på dette i større grad, men med bare 2 timer til disposisjon, strekker ikke tida helt til… De ble enige om tittelen, og vi fant en passende bokstavtype, farge og effekt.

Så lyttet vi gjennom lydklippene, og la de inn på filmen på rett sted – barna fulgte nøye med på at lydklippene kom på de rette stedene! Til slutt la vi på rulleteksten, og så gjennom filmen.

Da filmen var ferdig, la vi den over på CD-er som jentene fikk med seg hjem.

Her finner dere animasjonsfilmen «Monsters vs Pets».

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjon.


Publisert:

Skrevet av:

.