CD til barna

 

I dag hadde vi avslutning i barnehagen for de barna som skal begynne på skolen til høsten. Vi hadde en høytidelig overrekking av CD-er. Barna lurte på om de kunne spille den av i CD-spilleren. Men nei, dette var en data-CD.

Vi er restritive mht å gi foreldrene bildefiler, og har derfor valgt vårt innhold på CD-en barnafår når de slutter.

CD til barna
  • Animasjonsfilmer og andre digitale fortellinger som barna har vært med å lage
  • Filmer fra tur som ble laget for snart 3 år siden. Det var stas å se seg selv igjen! Barnehagebarn forandrer seg ganske mye i løpet av den tida de er i barnehagen!
  • Bilder fra Andy Warhol prosjektet vårt, der barna manipulerte egne bilder.
    • barna fikk alle originalfilene som ble brukt i forbindelse med dette prosjektet: den digitale fotofila, og powerpoint-filene både før og etter bildemanipulasjonen. Så kan de fortsette hjemme dersom de ønsker det.
    • barna fikk kun sine bilder (ble litt ekstra arbeid for den som brant CD-ene, men ikke mer enn helt greit).
  • Pdf-filer av ting som vi har gjort og felles dokumentasjon som er blitt laget i løpet av disse åra.

Alt var kun web-versjoner (med unntak av Andy Warhol-bildene), altså samme versjon som allerede er publisert på barnehagens nettside, men særlig filmfilene er av bedre kvalitet når de brennes på en CD. Det vil også si at bildene og filmene ikke viser barn som ser rett mot kameraet, eller som kan misbrukes på noen måte. For alle digitale bildefiler og filmer kan manipuleres og endres og publiseres hvor som helst – selv om det heter i personvernloven og åndsverkloven at det ikke er lov, uten samtykke… Derfor er vi strenge på dette området.

Klikk her for flere blogginnlegg om bilder.

Klikk her for flere blogginnlegg om digital dømmekraft og etikk.


Publisert: