Animasjon med barna selv foran kamera

10 barn oppi en lekekasse? Ved hjelp av et vanlig digitalt kamera, et kamerastativ, en tom lekekasse og ivrige barn – kan en enkelt lage en spennende animasjon med barna selv foran kamera (også kalt stop-motion):

«Det ser ut som me forsvinner ned i golvet!» sa barna da de fikk se alle bildene i raskt tempo.

. . .

Animasjon med barna

Et barn om gangen kryper oppi lekekassen, og huker seg sammen slik at det ikke synes. Så løfter det seg sakte, og stopper opp, slik at fotografen får tatt et bilde: ei hånd, hodet og hånda, litt mer av overkroppen, og slik fortsetter barnet til det står. Så går det sakte ut av lekekassen, og ut av kameraets synsfelt. Barnet løfter en fot, og et bilde tas. Barnet setter ned foten, og et nytt bilde tas. Når barn nr 1 er ferdig, kryper barn nr 2 oppi lekekassen, og den samme prosessen gjentas. Barna gjentok også prosessen motsatt vei. Etterpå så vi på bildene i raskt tempo på den interaktive tavla, og da så det faktisk ut som barna forsvant ned i et hull i gulvet… Vi sjekket til og med under kassen…

Når vi har tatt bilder av alle barna (rakk bare noen denne formiddagen), så skal vi sette det sammen til en film. Når barna får være med å produsere filmer / bildeserier på denne måten, får de konkret erfaring med en måte skape filmtricks på. De får konkret erfaring med noe som ikke egentlig går an… 10 barn oppi en lekekasse, for deretter å forsvinne ned i gulvet…!

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjon.


Publisert:

Skrevet av:

.