Pulverheksa

…og den magiske ismaskinen!

5- og 6-åringene i barnehagen har nettopp laget animasjonsfilmen Pulverheksa og den magiske ismaskinen.

Bilde2
Monstertrucken, Pulverheksa på kosten, og flere småtroll fra filmen

Barna hadde så mange ideer, at de diktet to forskjellige historier. Deretter stemte de over hvilken historie de skulle bruke i filmen, og det ble «Pulverheksa og den magiske ismaskinen». Inspirasjonen til innholdet i filmen kommer fra mange ulike opplevelser, bl.a. en tur til Jærmuseet der det ble laget is av flytende nitrogen. De ville også at filmen skulle slutte med et «party» og fengende dansemusikk. Kulisser og rekvisitter måtte lages, dette ble det brukt mye tid på, og alt er hjemmelaget av barna selv.

Bilde1
«Vi må flytte litt og litt om gangen,» forteller barna.

Så var det tid for selve animeringen. Vi bruker webkamera slik at bildene blir overført til datamaskinen direkte, som igjen overfører bildene til «storskjerm» via en projektor. Dette gjør det lett for barna å følge med på hvordan bildene blir seende ut. Da alle bildene var tatt, var det tid for å ta opp lyd. Barna hadde på forhånd blitt enige om hva de ville si, og ideer om noen lydeffekter.

Barna har bestemt tittelen på filmen, valgt farge på bokstavene, valgt overgang mellom episodene, og de har vært med og redigert filmen.

Barna har dermed fått konkret erfaring med animasjonfilm og filmtricks. Som superetterforskere er barna nå klar over at ikke alt som skjer på film og tegnefilm er på ekte.

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjon


Publisert: