Prinsessa og regnbueløva

Animasjonsfilm
Skjermklipp hentet fra animasjonsfilmen. Vi har brukt bilder bakgrunner skrevet ut fra https://scratch.mit.edu (developed by the Lifelong Kindergarten Group at the MIT Media Lab).

Ny animasjonsfilm laget av 5-6 åringene i Kleppe friluftsbarnehage – og de ansatte på Ekorngruppa. Filmen handler om prinsessa og regnbueløva og flere andre figurer, og det skjer mye spennende underveis.

. . .

Planlegging

Hele gruppa deltok i planleggingen av filmen, som startet med at vi laget et tankekart over hva barna hadde lyst til å ha med i filmen. Selve animasjonsscenene og redigeringen ble gjort i smågrupper. Dette sikret at alle barna ble hørt og fikk bidra på sin måte.

. . .

Fortelling og kulisser

Vi valgte å arbeide videre med fortellingen som barna kodet i Scratch, og startet derfor med å skrive ut figurene og bakgrunnene (materiell i Scratch er merket Creative Common, og kan brukes lovlig, når vi oppgir hvor det er hentet fra).

Figurene ble laminert, for at de skulle være mer holdbare. Bakgrunnene ble også laminert, men det viste seg i etterkant å ikke være så lurt… Det ble derfor en del gjenskinn i de første scenene. Vi prøvde både med og uten lyset inni boksen, med og uten taklys osv, for å unngå gjenskinnet, men vi klarte ikke å unngå gjenskinnet på de laminerte bakgrunnene.

. . .

Animering og redigering

Selve animasjonsbildene ble tatt ovenfra, med iPaden liggende i animasjonsboksen. Vi brukte appen iStopMotion. Barna fikk være både filmsjef og regisjef, og byttet på rollene.

Barna syntes det var spennende å være med på redigeringsprosessen, og ble temmelig overrasket da vi sa at vi måtte klippe filmen… «Ikkje ei skikkelige saks vel!!» «Nei,da» sier den voksne, og viser de iMovie-saksa. Vi klippet litt her og litt der og delte filmen noen ganger. Vi måtte også bestemme hvor rask figurerende skulle bevege seg. Raskt som en hare eller seint som ei skilpadda.

. . .

Prinsessa og regnbueløva

Filmen ble vist fram til foreldrene på gruppas avslutning nå nylig. Det var noen stolte barn som kunne vise foreldrene hva de hadde laget!

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjon.


Publisert:

Skrevet av:

.