Interaktiv tavle

Det finnes mange muligheter med ei interaktiv tavle. Barna synes bl.a. det er spennende å få se bilder på stor skjerm, og med ei interaktiv tavle og programvaren som følger med kan en manipulere et bilde på mange ulike måter. Her vil jeg vise en funksjon som kalles «spotlight», ved hjelp av programvaren «Lynx», fra Clever Board.

interaktiv tavle 1

Først laster jeg inn et bilde i programmet, legger det som bakgrunn og velger «vis leksjon» slik at bildet dekker hele skjermen. Et hvilket som helst bilde kan brukes. Så legger jeg på «spotlight». Dette bør gjøres uten barna tilstede, slik at de ikke ser bildet på forhånd. Dermed får barna bare se en liten del av bildet, og de får anledning til å bruke fantasien og gjette hva som skjuler seg bak det svarte.

interaktiv tavle 2

interaktiv tavle 3Det synlige feltet kan flyttes på, og størrelsen og fasongen kan endres. Oppgaven kan gjøres lett eller vanskelig, og på den måten tilpasses aldersgruppa. Ekstra spennende er det å bruke et bilde tatt av et barn, og la fotografen selv få «administrere» det synlige feltet!

interaktiv tavle 4I Kleppe friluftsbarnehage har vi ei interaktiv tavle som heter CleverBoard. Andre barnehager og skoler har interaktive tavler av typen ActiveBoard, SmartBoard m.fl. Det finnes mange typer. Nå er det også mulig å kjøpe interaktive projektorer, og på den måten får en en god interaktiv løsning til en billigere penge. Ta gjerne kontakt dersom du er interessert i å få vite mer.