Timelapse film fra hagen

timelapseFor to dager siden satte jeg opp videokameraet mitt, på stativ, og stilte det inn slik at det skulle ta bilde hvert 30. sekund. Jeg brukte timelapse funksjonen på kameraet, se bildet. Dessverre begynte det å blåse kraftig etter ei stund, så filmen ble ikke bra (blomsten beveget seg for mye).

Timelapse betyr å ta bilder med faste tidsintervall, og deretter sette det sammen til en film. På videokameraet mitt (Samsung) gjøres dette automatisk, men en kan også bruke webkamera, se mer om dette nedenfor.

Dagen etter valgte jeg en annen blomst, Gravbergknapp, siden denne blomsten var flittig besøkt av bier. Jeg stilte inn kamereat igjen, slik at det skulle ta bilder hvert 5. sekund. Kameraet stod slik i 2-3 timer, og det ble det en kort filmsnutt av.

 

. . .

Flere timelapse videoer

Jeg laget også en tilsvarende film av ei ert som spirer for noen år siden, som ble publisert på bloggen i februar, følg lenka.

På https://www.youtube.com/ ligger det også mange andre timelapse-filmer.


Publisert:

Skrevet av:

.