Hvilken farge har hvitt lys?

Jeg holder på å forberede meg til en spennende konferanse i Giske kommune førstkommende onsdag: «Digital oppvekst«. Jeg skal bl.a. snakke om og vise flere naturfaglige eksperiment, der ulike digitale verktøy på enkle måter kan bidra til å gjøre prosessene mer spennende – for både barn og voksne!

. . .

Hvilken farge har hvitt lys?

Dette er noe jeg egentlig ikke hadde tenkt så mye over, før Tuula Skarstein stilte dette spørsmålet på et innlegg om bruk av digitale verktøy i naturfag undervisningen på barnehagelærer- og lærerutdanningen. Jeg visste at jeg en gang hadde hørt at hvitt lys inneholder alle fargene… Men jeg visste ikke hvordan eller om det er mulig å se dette?

Eksperimentet er enkelt, og krever kun en hvit digital skjerm og et digitalt mikroskop.

Bruk programvare tilpasset mikroskopet til å ta bilde/film av det som mikroskopet «ser». Da kan en både se at hvitt lys består av alle fargene, og en kan se pikslene som skjermen er bygd opp av!
Pikslene på en mobiltlf – forstørret 50 ganger med mikroskopet

. . .

Blogg: Natur2null

Jeg vil også benytte anledningen til å tipse om bloggen natur2null, som driftes av to naturfaglærere ved UiS. Her dokumenterer de mange spennende naturfaglige fenomen og eksperiment, som utføres sammen med barnehagelærer- og lærerstudenter.

Skjermklipp fra bloggen natur2null.wordpress.com

Publisert:

Kommentarer

Ett kommentar til “Hvilken farge har hvitt lys?”