Grønnrødstrupe – en animasjonsfilm

5-6 åringene i Kleppe friluftsbarnehage holder for tida på med fortellingen til en animasjonsfilm og har laget en test-film kalt «Grønnrødstrupe.

Temaet er «Vi gikk en tur på stien», og tankekartet viser mange gode forslag fra barna knyttet til skogen. Vi må bruke mer tid på selve fortellingen, før vi går videre til kulisser og rekvisitter m.m. Som jeg har skrevet om i masteroppgaven, er det tekniske bare en liten del av det å lage en animasjonsfilm – og noe av det viktigste å bruke tid på er nettopp FORTELLINGEN.

Skjermbilde
Skjermbilde fra animasjonsfilmen «Grønnrødstrupe»

Grønnrødstrupe – en test film

Men, når barna aldri har laget en animasjonsfilm før, er det vanskelig for de å forstå og se for seg hva som skal skje. Og da er det også vanskelig for de å være kreative. Så derfor laget vi en prøvefilm – som fikk navnet «Grønnrødstrupe». Barna syntes dette var spennende! Det var ekstra stas å få komme frem å flytte på fuglen og fisken og å spille inn lyd. I samråd med barna ble vi enige om å ta opp «kra-kra-lyd» – og deretter eksperimenterte vi videre med lydopptaket ved å legge på «hare-tempo» og «skilpadde-tempo» på lydfila. Hele prøvefilmen ble laget på iPaden, i iStopMotion og iMovie.

Se flere blogginnlegg om animasjon her.


Publisert:

Skrevet av:

.