Gode apper

Jeg har nylig oppdatert bloggen med flere nye sider med tips om gode apper (se lenker nederst). Men som jeg skrev i et tidligere innlegg, er det med litt blandede følelser jeg gir appetips.

På den ene siden vet jeg hvor nyttig det kan være for å finne fram i jungelen av ulike tilbud. Men jeg vet og, av erfaring, at apper som fungerer godt et sted og med en barnegruppa, ikke alltid treffer like godt med en annen. Det handler om hva som er målet med aktiviteten der appen brukes, og hvordan den brukes. Det handler om barnehagepersonalets pedagogiske, faglige og teknologiske kompetanse. Det er derfor viktig at en tester ut og utforsker litt av mulighetene med en app før en tar den i bruk – eller aller helst sammen med barna.

Når teknologi skal brukes i en pedagogisk sammenheng, er det viktig å ta hensyn til den spesifikke konteksten, dvs. barna i DIN barnehage og DERES interesser og kunnskaper – og målet/hensikten med bruken. En app kan oppleves som god i en kontekst, men direkte dårlig i en annen. Andres vurderinger og anbefalinger kan være til stor hjelp, men det er samtidig svært viktig å gjøre sine egne vurderinger.

. . .

Appe-tips

Målet mitt med disse sidene er å kunne bidra til å gjøre det lettere å finne de beste app-ene.


Publisert:

Kategori: