Film av barnas tegninger

Ta inn hele skjermen 11.09.2012 215619.bmp
Denne tegningen er laget i ActiveInspire, programvare for interaktiv tavle fra Promethean (tegnet av meg selv).

Har du noen gang lurt på hvordan en tegning egentlig ble til? Da anbefaler jeg å lage film av barnas tegninger. I programvare for interaktiv tavle finnes det opptakerfunksjon, og jeg testet dette verktøyet ut sammen med en 4-åring i dag. Han syntes det var kjempe gøy!

Vi satte i gang opptakerfunksjonen, og så tegnet han en tegning på den interaktive tavla. Mens han tegnet, fortalte han hva han tegnet, om bokstaven sin, om den lange streken, om min bokstav, om fargene, tykkelsen på strekene, størrelsen på viskelæret, rundingen som han fylte med en farge, og bakgrunnen som endret farge m.m. Jeg lyttet, kommenterte, gav råd – og lærte utrolig mye av å observere gutten. Da han var ferdig med å tegne (etter 12 min!), stoppet vi opptakeren. Så så vi på filmen. Da fortalte gutten på nytt om tegningen sin, i detaljer, mens vi så hele filmen.

. . .

Framgangsmåte

Verktøyet som er skissert ovenfor, finnes både i ActiveInspire fra Promethean (til venstre) og Smart Notebook fra SmartBoard (til høyre).

Start opptakeren først, la barna tegne. Stopp opptaket, og filmen er ferdig. Deretter kan dere ta opp lyd, som kan legges på filmen, og på den måten kan en enkelt lage en tegnefortelling. Bruk gjerne MovieMaker eller et annet filmredigeringsprogram for å koble sammen film og lyd.

Klikk her for flere blogginnlegg om tegning.


Publisert:

Skrevet av:

.