Bilder, barn og internett

I samlingen i dag var de eldste barna i barnehagen med og så gjennom noen bilder de hadde tatt på tur i forrige uke. Temaet i barnehagen for tida er «Hei stein, hvor har du vært?» Og stein er det mye av på Jæren.

Ta inn hele skjermen 05.02.2015 182628.bmp

 

Noen av disse bildene skulle deles med andre barnehager via eTwinning. Vi voksne hadde på forhånd blitt enige om at vi skulle unngå bilder med mennesker på.

Først så vi gjennom bildene, og barna fortalte fra turen. Vi ble enige om hvilke bilder vi kunne bruke, og slettet de vi ikke kunne bruke. Det ble mange fine samtaler med barna om flere av bildene.

. . .

Spennende med bilder, barn og internett

Barna var spesielt opptatt av et bilde, av en fin firkantet stein som en voksen holder. Utfordringen var at den voksne viste på bildet… og vi skulle jo ikke ha med mennesker… Jeg fortalte at det er noe som heter å beskjære et bilde, og spurte barna om de visste hva det er. Et av barna sa at det er å klippe i bildet. Så da gjorde vi det, vi «klippet bort» den voksne av bildet, slik at bare litt av votten viste. Da mente barna at nå var det greit å dele det bildet og. Jeg spurte om de vet hvem sin vott det er, og det hadde de full kontroll på! Så da snakket vi om at vi må spørre om lov før vi deler et bilde av andre personer… Heldigvis sa den voksne JA! Vi prøvde også å beskjære et annet bilde, men da ble det nesten ingenting igjen av bildet, så da ble vi enige om at det ville vi ikke dele.

Etter denne runden, satt vi igjen med 11 bilder fra barnehagens nærmiljø – og mange steingarder — som vi delte via eTwinning. Neste gang vi går inn i eTwinning, skal vi se på noen av bildene som de andre barnehagene har delt med oss.

Flere blogginnlegg om bilder

Flere blogginnlegg om barn og internett