Animasjon med iPad

I går monterte vi den nye animasjonsboksen, og i dag laget vi et kort prøveklipp med noen figurer som 5-6 åringene har laget. Vi var litt spent på om figurene som barna har laget passer inni boksen, og hvor mye vi får plass til i hver scene – men det passer kjempe fint!

animasjonsboksBarna har laget en innholdsrik fortelling, som skal bli til film. Hele prosessen startet med et tankekart, for å sikre at alle de 12 barna i gruppa fikk delta med sine tanker og ideer. Deretter har de laget flotte rekvisitter. Nå gjenstår noen kulisser, som skal passe inni boksen. Det blir en episode med tradisjonell 3-dim animasjon der iPaden skal stå i sporet inni boksen når bildene tas, og en episode med mer eksperimentell 3-dim animasjon («låner» ideer fra 2-dim animasjon) der iPaden skal ligge flatt oppå lokket og ta bilder ned mot bunnen av boksen.

Ser fram til å kunne gjøre hele redigeringsarbeidet direkte på iPaden: ta bildene, se et førsteutkast av filmen, ta opp lyd, legge på tekst og ferdigstille filmen. Det kommer mer om animasjonsprosessen etter hvert.