Animasjon med iPad

I går monterte vi den nye animasjonsboksen, og i dag laget vi et kort prøveklipp med noen figurer som 5-6 åringene har laget.

Vi var litt spent på om figurene som barna har laget passer inni boksen. Vi var også litt spente på hvor mye vi får plass til i hver scene — men det passer kjempe fint!

animasjonsboks

Fra tankekart til film

Barna har laget en innholdsrik fortelling, som skal bli til film. Hele prosessen startet med et tankekart, som er en fin måte å sikre at alle barna i gruppa får delta med sine tanker og ideer.

Deretter har de laget flotte rekvisitter. Nå gjenstår noen kulisser, som skal passe inni boksen. Det blir en episode med tradisjonell 3-dim animasjon der iPaden skal stå i sporet inni boksen når bildene tas. Og så blir det en episode med mer eksperimentell 3-dim animasjon. Vi har tenkt å «låne» ideer fra 2-dim animasjon, med iPaden liggende flatt oppå lokket. Og så skal vi ta ovenfra-og-ned bilder — ned mot bunnen av boksen.

Ser fram til å kunne gjøre hele redigeringsarbeidet direkte på iPaden: ta bildene, se et førsteutkast av filmen, ta opp lyd, legge på tekst og ferdigstille filmen. Det kommer mer om animasjonsprosessen etter hvert.

Klikk her for flere blogginnlegg om animasjon.


Publisert:

Skrevet av:

.