Trygg på nett med Donald Duck

Et eget Donald-hefte sendes nå til alle barnehager i landet: Trygg på nett med Donald Duck. Sammen med Donald kan barn og voksne utforske og løse oppgaver for å lære om en trygg og spennende digital hverdag.

IKT-Norge har sammen med Senter for IKT i utdanningen, Medietilsynet, Foreldreutvalget for barnehagebarn (FUB), NetCom, Google og Redd Barna har laget et helt eget Donald-hefte med temaet nettvett for 4 til 6-åringer.

I Donald-historien møter vi Donald som lærer seg “nettvett” ved å dumme seg ut på nettet. «Mobiltelefoner, nettbrett, pc-er og internett er en naturlig del av livet til de fleste barn, også de helt små barna – så mye som ett av tre barn mellom 1 og 12 år bruker internett daglig,» sier Trond Ingebretsen, direktør ved Senter for IKT i utdanningen. «Ofte er barna mer nysgjerrige og raskere til å lære digitale funksjoner enn de voksne, samtidig finnes det er stort behov for at barn sammen med voksne opparbeider seg gode brukervaner for å være ansvarlige digitale borgere,» sier Ingebretsen.
Ta inn hele skjermen 07.04.2013 193530.bmp
Donald-hefte om nettvett til barnehagene

Les mer om dette og last ned heftet på her.