Padlet – digital idemyldring

Ønsker du å samle tanker og ideer fra flere grupper på en enkel og oversiktlig måte? I så fall kan jeg anbefale Padlet — en enkel og brukervennlig nettressurs og app som kan brukes til digital idemyldring.

Padlet fungerer like godt på en datamaskin via nettleseren som på et nettbrett via appen. Den fungerer også godt på mobiltelefoner via appen, men teksten blir litt liten… Du som starter Padlet-en må logge deg inn, men deltakerne trenger kun tilgang til nettadressen.

Jeg har selv brukt Padlet i flere ulike sammenhenger:

  • på ledermøter for å få en samlet tilbakemelding fra flere grupper om et tema.
  • på personalmøter for å samle tanker og ideer om et nytt temaarbeid fra flere grupper.
  • med studenter, for å få en oversikt over hvem som jobber sammen i grupper og hva de har fokus på.

. . .

Lag en Padlet

Gå til padlet.com eller last ned appen og registrer deg som bruker. Klikk på «Lag en padlet» og fyll ut rubrikkene i høyre kolonne.

Skjermklipp fra https://padlet.com/

Skriv tittel, bestem hvordan teksten skal vises (anbefaler rutenett). Videre nedover i høyre kolonne velger du bakgrunnsbilde m.m. Anbefaler også å endre siste del av adressen (helt nederst). Klikk deretter på «Neste», og velg hvem som skal kunne se og skrive på Padlet-en.

Så legger du inn tema, et stikkord, et spørsmål el.l. – noe som forteller deltakerne hva du vil at de skal skrive om.

Nå er Padlet-en klar til å deles, klikk på «Del» oppe til høyre. Deltakere som bruker nettbrett og/eller mobiltelefoner kan skanne QR-koden for å komme inn, deltakere på datamaskin trenger nettadressen/lenka.

Klikk og skriv! Klart for digital idemyldring!

På en Padlet er det plass til alle på en gang – samtidig!

Denne Padlet-en er laget av meg for å illustrere hvordan den kan brukes.

. . .

Utskriftsvennlig format

Når alle har skrevet, og delt sine ideer, ligger Padlet-en lagret på din bruker. Denne kan eksporteres til ulike format, f.eks. pdf, for en oversiktlig visning av ideene.

Pdf-visning av Padlet-en.

Publisert: