Om meg

Publisert av Marianne - Oppdatert

Marianne Undheim kontaktJeg heter Marianne Undheim og er utdannet førskolelærer med en master innen «IKT i læring». Tittelen på masteroppgaven er Digitale fortellinger og barnehagelærernes kompetanse.

Etter 23 år som førskolelærer – 15 av de i Kleppe friluftsbarnehage – var jeg klar for nye utfordringer. 13.02 begynte jeg i en stilling som PhD-stipendiat innen temaet «IKT i læring i barnehagen» ved Universitetet i Stavanger. 

Jeg er opptatt av barns kreative og skapende bruk av digitale verktøy, og hvordan de digitale verktøyene kan inngå som naturlige verktøy blant annet i tema-/prosjektarbeid med barn. 

NRK Ytring

Deltok i debattprogrammet NRK Ytring 6. mars 2016 der jeg bl.a. beskrev hvordan personalet i Kleppe friluftsbarnehage bruker nettbrett og andre digitale verktøy sammen med barna i skapende og kreative prosesser (se mer her).

Ta gjerne kontakt

  • E-post: marianne(a)digitalkreativitet.no – erstatt (a) med @.
  • Facebook: https://www.facebook.com/Digital.kreativitet
  • Twitter: @Marianne Undheim

Kurs

Jeg holder kurs i pedagogisk bruk av digitale verktøy og medier sammen med barn, og opplæring i programvare. Prosjektarbeid med barn er også sentralt i kursene, enten som eget tema, eller flettet inn sammen med det digitale. Kursene tilpasses til nettopp deres behov. Se Kurs.

Publikasjoner

Jeg har blant annet skrevet to fagbøker og flere artikler for barnehageansatte og barnehagelærerstudenter:

  • Har utviklet to kompetansepakker for barnehagen: Digital dømmekraft og Digital kreativitet på IKTplan.no i samarbeid med IKT-senteret (2017).
  • Del gleder – digital kompetanse i barnehagen (GAN Aschehoug) – 2. utgaven kom nå i 2015.
  • Hvorfor har vi blå striper på armen? Temaperioder og prosjektarbeid med barnehagebarn (Info Vest Forlag, 2015).
  • Har også oversatt og omarbeidet Superetterforskerne til norsk i samarbeid med Senter for IKT i utdanningen (2012), samt skrevet et kapittel i en antologi og flere artikler.
  • Se Publikasjoner.