Nettside på internett

Kleppe friluftsbarnehage har ei oppdatert og aktiv nettside. Sida er godt besøkt, både av foreldre, men også av andre. Vi vet også at mange barn liker å gå inn på sida sammen med foreldre, besteforeldre m.m. for å se på bilder fra tur og filmer vi har laget. Det er lettere for barna å forklare bestemor hva de gjør på tur i skogen, når de samtidig kan se bilder fra skogen. Og ikke minst filmene er populære blant barna (animasjonsfilmer og fotofortellinger)! Ta gjerne en kikk: www.kleppbhg.no

kleppbhg

Barnehagen bruker idag nettsida som en aktiv informasjonskanal, og de fleste foreldre er i dag aktive nettbrukere, på lik linje med resten av befolkningen. Da barnehagen fikk si første nettside for over 10 år siden, var det kun noen få foreldre som brukte e-post aktivt, og de fleste ønsket informasjon på papir. Nå er «alle» foreldrene på internett, og selv om det fortsatt er noen få som ønsker informasjon på papir, er de i et klart mindretall. Vi prøver derfor å lage ei brukervennlig side, der foreldre enkelt skal kunne finne svar på ting de lurer på, finne månedsplaner, årsplan, diverse skjema, og også kunne svare på elektroniske skjema i forbindelse med f.eks. påmelding til foreldremøter, ferier m.m. Da barnehagen gjennomførte en brukerundersøkelse blant foreldrene i vinter, fikk vi svært god svarprosent, bl.a. fordi det var lett for foreldrene å svare.

Vi har valgt å bruke Moavas nettsideløsning (tidligere Skoleveven), og er svært fornøyd med den.  Løsningen er enkel i bruk, noe som er viktig i en hektisk hverdag. Samtidig finnes det mange valgmuligheter, som gjør at nettsida lett kan tilpasses barnehagens ønsker, og endres ved ulike behov. De ansatte på Moava er raske til å svare på spørsmål, og også svært behjelpelige med å finne løsninger ved ulike utfordringer / spørsmål.