Forskerfrøkonferansen 2014

Her er noen av lysbildene fra mitt innlegg på Forskerfrøkonferansen 2014:

Ta inn hele skjermen 04.02.2014 230417.bmp

Med et digital mikroskop, kan det meste studeres på nært hold. Bildelottoet er laget av mikroskopbilder av is og hagl. Både mauren og edderkoppen er fotografert ved hjelp av mikroskopet, og edderkoppen ble også filmet, følg lenka.

Ta inn hele skjermen 04.02.2014 230426.bmpHer er lenke til filmene som jeg viste (se Apper og programvare og Utstyr for mer info):

Prosessene med disse filmene er beskrevet i to tidligere innlegg (se En tulipan vokser og Natureksperiment og digitale verktøy), og på Forskerfrø.no.

Spirende-ert - Kopi

Hvis dere ser nøye på bildet, vil dere se at «feil» ert spirer… (den som ikke ble filmet…) Det er slikt som skjer noen ganger under eksperiment. På filmen vil dere også se at spireprosessen er litt utydelig, pga gjenskinn (neste gang skal vi ikke bruke en rund bolle…) Det er også viktig å sikre nok lys, og passe mengde vann. Barna fikk imidlertid følge med på hele prosessen, og de syntes det var kjempe spennende! Ser fram til nye planteeksperiment med barna. Planlegger å bruke iPad og appen iStopMotion neste gang (den har timelapsefunksjon) – men først må dagene bli lengre og lysere.

Andre apper som ble nevnt: eFlora (digital flora) og Kvitre!+ (digital bok om fugler og fuglelyder).

2 kommentarer på "Forskerfrøkonferansen 2014"

Kommentarer er stengt.