Digital kunst på nettbrett

5-åringene i barnehagen har laget digital kunst på iPaden av egne bilder. Barna var svært fornøyde med bildene sine, og gleden var stor da de kunne skrive de ut og pakke de inn som julegaver.

. . .

icon128
PaperArtist

App-anbefaling

Paper Artist — Appen finnes for både iPad og Android.

. . .

Digital kunst av egne bilder

Denne gangen brukte vi appen PaperArtist, og brukte iPaden i hele prosessen:

  • vi tok bildene med iPaden ute på tur (av barna selv og av hendene deres)
  • barna valgte ut hvilke bilder de skulle bruke videre i prosessen
  • barna hentet fram bildene i PaperArtist, og manipulerte og jobbet med bildene i appen

Barna syntes det var spennende å prøve seg fram med de mange ulike effektene som finnes inni appen. De fant fort utav hvordan den virket, hvilke muligheter som fantes og hva de likte best. De ferdige bildene ble lagret, lastet over til en PC (ved hjelp av kabel for å unngå å sende bildene via «skyen») og deretter skrevet ut (dette er en god måte å skrive ut fra en iPad når vi ikke har AirPrint-skriver. Vi skrev ut originalbildet og bildet som barnet hadde jobbet med ved siden av hverandre, rammet de inn og pakket de inn til hemmelige julegaver.

Det finnes mange ulike måter å skape digital kunst av egne bilder, noe et klikk på «Digital kunst» under Kategorier viser. Dette er en enkel og brukervennlig måte å gjøre det på, der nesten alt kan gjøres direkte på nettbrettet. Dette åpner for muligheter til å «jobbe» med aktiviteten både inne og ute.

Klikk her for flere blogginnlegg om digital kunst.


Publisert:

Skrevet av:

.

Kategori:

,