Digital fortelling: «Ti indianere» 2

Ta inn hele skjermen 21.02.2012 195451.bmpIndianerfilmen er laget av 4-5 åringane i forbindelse med matteprosjektet med fokus på form og farge. De har sunget denne sangen mye, og liker den godt. Filmen (en digital fortelling) ble gjort ferdig i forrige uke, og ble publisert på barnehagens nettside samme dag, følg lenka.

De ulike bildefilene ble laget ved hjelp av PowerPoint på den interaktive tavla. Barna deltok på hele prosessen med bildene! Mer om dette i forrige innlegg: Digital fortelling

Etter at bildene var laget, øvde barna videre på sangen. Ved hjelp av bildene som telte både oppover og nedover, ble det mye lettere for barna å lære seg telleremsa fra 10 til 1. Det ble konkret for barna, og de koblet lett antall indianere med «rett» tall.

Så var det på tide å ta et opptak av sangen med diktafonen. Vi måtte øve litt på dette og, for det er alltid spennende å teste ut «grensene» mht nye verktøy. Første gang sang barna kjempe høyt, og da vi lyttet til sangen hørtes det ut som stemmene var helt oppi taket! Vi snakket litt om dette, og når vi prøvde igjen, sang barna med vanlig stemme. Barna ville ha med knekkelyd, og den laget vi ved hjelp av knekkebrød…

Etterpå koblet vi bildene og lyden sammen til en digital fortelling (også nå brukte vi den interaktive tavla, slik at barna fikk være med på HELE prosessen – det er deres film!). Barna var med og redigerte, og justerte lengden på bildene slik at de passet sammen med lyden. Så skrev vi tittel og avslutning, og snipp, snapp, snute, så var indianerfilmen ferdig!